3K-Facility Méréstechnika Kft.

Nedvességgel kapcsolatos problémák megoldása!

Szárítás

A rendelkezésünkre álló gépparkkal a nedvességgel, penészesedéssel, nedvességlecsapódással kapcsolatos problémák nagy részét orvosolni tudjuk. A több, mint 100 db szorpciós és kondenzátoros gép közül könnyen kiválasztható az adott munkára ideális/gazdaságos és körülményekhez passzoló nedvességelvonó berendezés.

A kondenzátoros berendezések jól alkalmazhatóak zárt helyiségek teljes légtérszárítására, amennyiben a környezeti hőmérséklet 10-12 C felett van. “Zordabb” körülmények-, illetve fóliatakarással elhatárolható szerkezetek esetén ideális választás lehet a szorpciós berendezés. Mivel minden feladat más és más, így a konkrét munka ismeretében tudjuk meghatározni az ideális és gazdaságos szártási kapacitást és a berendezések típusát, valamint darabszámát.

Az “egyszerű” feladatokon túl (pl. egy frissen vakolt helyiség kiszárítása) összetettebb szárítási feladatokat is vállalunk:

  • Egy esetleges csőtörés vagy beázás során az aljzatbeton alatti szigetelőrétegbe is lejuthat a nedvesség. Ebből a zárt rétegből a víz a szerkezeti betonra ültetett falakon próbál meg távozni, így károsítva azokat. Erre a problémára jelent megoldást az aljzatbeton alatti szigetelőréteg átszellőztetésének technológiája.
  • A tartályok, csővezetékek, egyéb szerkezetek karbantartása során problémát okozhat a felületek rozsdásodása a környezeti levegő nedvességtartalmának köszönhetően. A különböző kapacitású és típusú nedvességelvonó berendezések segítségével biztosítai tudjuk a rozsdamentes felületet a munkavégzés teljes időtartama alatt.
  • Gázvezetékek szárítására kifejlesztett technológiánk segítségével mérésekkel pontosan nyomonkövethető módon tudjuk az adott vezetéket az előírt szintre szárítani (akár -20°C harmatpont). A referencialistánkon gázfogadóállomások, pár száz méteres vezetékek, de akár a több tíz kilóméteres vezetékek is megtalálhatóak.
  • rendezvények, kiállítások klimatizálása (fűtés, hűtés, páratartalom szabályozás)
  • berendezések üzemfelügyelete (az alkalmazott berendezések folyamatos üzemének biztosítása, azonnali reagálás a felmerülő problémákra, stb)
  • tartályok-, csővezetékek korrózióvédelme száraz levegővel
  • berendezések bérbeadása / kibővített kölcsönzés
  • energetikai vizsgálatok elvégzése
  • egyedi szárítórendszerek tervezése, kivitelezése